Member
Статус: Не в сети Регистрация: 10.07.2003 Откуда: Ukraine
Прикупив я собі оперативку (PQI 256Mb, 3200 (400MHz), маркіровка: PQ4D1616Y5). Була (і є) у мене PQI 256Mb, 3200, але куплена ще в березні цього року (манкіровка: PQ4D328M5). Відрізняються вони і з вигляду вони: у старої всі модулі з одного боку, а в нової – 4 з одного і 4 з другого. Тепер про проблему. По-перше, коли ставлю 512Мб, а не 256, то файл підкачки чомусь не зменшується, замітні приторможування (напевно звертається до «вінта») в NFSU2, при чому більші, ніж з одним модулем. БІОС розпізнає нормально всі 512 Мб. Я так розумію, проблема в тому, що різні модулі. Чи вирішить проблему заміна старого на такий же, як і новий. І ще: як встановлювати два модулі, слотів є 3 – два разом, один – далі. Мама – одноканальна (ASUS A7N8 X-X nForce II 400). Чи має суттєве значення розміщення модулів. Наперед дякую.
Member
С русским у меня не очень, но постараюсь... А что даст переход на один модуль. Например, когда я захочу прикупить себе двоканалку, для полноценного ее использования понадобится и второй модуль, а стоит он ~80-90 зеленых. P. S. Финансы ограничены ((.
Member
Статус: Не в сети Регистрация: 22.12.2004 Откуда: Kyiv, Ukraine
Help-p-p-p! Або шукай другий, схожий на перший, або продавай обидва, купуючи два однакових.
Приріст на двоканальній MB з одноканальним модулем програє двоканальній MB з двоканальною памяттю 7-11%
Двоканальна мп однозначно швидша за одноканальну плату, тобто NForce (або KT400а/600) програє NForce2 Ultra 400 в режимі одноканальної памяті.
Перехід на один модуль може позбавити тебе від прикрої ситуації підчас розгону: наприклад 2х256+512- як правило, у такій ситуації розгін системної шини обмежений ОП, так як вони не завжди будуть працювати навіть на DDR440, не зможеш виставити менші таймінги в памяті в БІОС. (Звичайна ситуація несумісності модулей, або як повезе).
Я дещо не зрозумів -ти ставив тільки один модуль 512 і гра приторможувала більше, ніж на одному модулі 256? Перевір в БІОСі шину памяті і постав її синхронно процесору-цим ти зможеш трохи виграти продуктивності. Друге, у віндоусі постав фіксований файл підкачки 1000 Mb (якщо доволі місця). Третє, проведи дефрагментаці. Четверте, повідключай на час гри зайві сервіси, антивірус, файрвол тощо - потім можеш їх запустити заново. (Питання оптимізації компютера можеш пошукати в інтернеті). Ці хитрощі зможуть покращити хід гри.
Member
Вернули мне мои у.е. Остался я з моим старым 256 Мб PQI. Когда говорил, что игра притормажывает, я вставлял именно ети два разные модули. Но прикол то в том, что БИОС определял все 512Мб. Я не понимаю.... Как делать я не знаю. Фынансов есть 50 у. е. (не больше). Я так думаю, что есть два выхода: продать мой старый и купить два новых (в магазине мне давали 30 у.е. и ето при том, что еще есть месяц гарантии) - и того - все впирается в финансы; ну или искать б/у модуль с такой же маркировкой как и у меня (к стати, если маркировка идентична, то модули подойдуд один к одному точно?????).
Member
Help-p-p-p! писал(а):
Вернули мне мои у.е. Остался я з моим старым 256 Мб PQI. Когда говорил, что игра притормажывает, я вставлял именно ети два разные модули. Но прикол то в том, что БИОС определял все 512Мб. Я не понимаю.... Как делать я не знаю. Фынансов есть 50 у. е. (не больше). Я так думаю, что есть два выхода: продать мой старый и купить два новых (в магазине мне давали 30 у.е. и ето при том, что еще есть месяц гарантии) - и того - все впирается в финансы; ну или искать б/у модуль с такой же маркировкой как и у меня (к стати, если маркировка идентична, то модули подойдуд один к одному точно?????).
Member
Всем большые спасибки. К стати, на моей памяти есть еще неклейка PMI, ето производитель??? (Чипы - PQI). Нашел я модуль с маркировкой на чипах PQ4D328Y5 (старая моя - PQ4D328M5). Отличается всего одна буковка ). Стоит ли брать( возможности потом отдать не дают....) И еще: говорят, что для дуала необходимы какие-то спец. медули изготовленны именно для дуала. На сколько ето правда.......?????
Member
Цитата:
И еще: говорят, что для дуала необходимы какие-то спец. медули изготовленны именно для дуала. На сколько ето правда.......?????
Дійсно, є така цяця дуальні модулі для дуалу. Відмінність від звичайних модулівх2 у тому, що спецмодулі гарантовано будуть працювати на частотах/таймінгах вище зазначених, а зпара звичайних модулей не завжди.
_________________ Какой бы ни был крепкий меч, но он слабее руки, которая его держит...
Member
Але, все таки працювати будуть...? І якщо, припустимо, два модулі - 256+256 РС3200, то на 400МГц в дуалі працюватимуть точно...так? І ще - я десь читав, що мама ASUS A7N8x-x все-таки підтримує двоканальний режим.(Але чіпсет nForce2 400 НЕ Ultra!?!?!?!). Реально це взагалі.....?
Member
Статус: Не в сети Регистрация: 23.12.2004 Откуда: Киев
Help-p-p-p! Если 256+256 одинаковые модули и мама поодерживает дуал, то будут в дуале работать.
Касательно "дуальных" модулей - как правило, их выпускают бренды, поставляются 2 модуля в коробочке, гарантированно работают в дуале (их в таком режиме тестируют, именно 2 этих модуля).
ИМХО это пустая трата денег (стоят дороже), проще купить обычных 2 модуля.
Member
Help-p-p-p! писал(а):
Але, все таки працювати будуть...? І якщо, припустимо, два модулі - 256+256 РС3200, то на 400МГц в дуалі працюватимуть точно...так? І ще - я десь читав, що мама ASUS A7N8x-x все-таки підтримує двоканальний режим.(Але чіпсет nForce2 400 НЕ Ultra!?!?!?!). Реально це взагалі.....?
1 Працювати в дуальному режимі будуть на 95% (чому не 100% - існує можливість несумісності нового модуля памяті з існуючим обладнанням. Як результат, після його встановлення та увімкнення живлення отримаєш або чорний екран або серію біпів з динаміка). Крім цього працювати будуть, але їх розгінний потенціал залежатиме від самих модулей або твого везіння. 2 Я не знаю чи твоя ASUS A7N8x-x підтримує дуальний режим. Якщо вона на VIA KT400|400a/600, то ні.
Еще один такой пост - отправлю в бан для изучения правил Snow
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 19